De Prevell broers

De Prevell broers

Ik zal over een heel belangrijke legende praten die in de harry potter saga bestaat. Het sprookje van de drie broers staat in een tovenaarsboek genaamd Beedle the Bard. Dit boek wordt vaak voorgelezen aan jonge tovenaars in het Harry Potter-universum.

Dit sprookje vertelt het verhaal van 3 broers die op reis waren. Tijdens hun reis kwamen ze aan de rand van een rivier. De drie tovenaars besloten een brug te bouwen met hun magische krachten om de rivier over te steken. Alle tovenaars die deze rivier probeerden over te steken stierven omdat het de dood zelf was die over deze brug waakte. De 3 broers hadden de oversteek gemaakt. De Dood was woedend dat ze de oversteek gemaakt hadden daarom besloot hij om hen 3 "vergiftigde" beloningen te geven.

De oudste van de drie broers vroeg om de machtigste toverstok ter wereld en de dood gaf hem de toverstok. Op een dag doodde een tovenaar die jaloers was op zijn macht hem en stal de toverstok. De tweede broer vroeg om een manier om de doden weer tot leven te brengen. Dus de dood gaf hem de opstandingssteen. Met deze steen bracht hij zijn vrouw weer tot leven. Maar zelfs toen zij terugkeerde naar de levenden bleef haar lichaam en ziel levenloos. Hij was zo verdrietig dat hij zelfmoord pleegde. De laatste broer, de jongste, vroeg om een onzichtbaarheidsmantel. De dood kon hem nooit vinden. Voordat hij stierf liet de derde broer zijn mantel aan zijn zoon na en vertrok met de dood.

Dit sprookje is erg beroemd in de tovenaarswereld. De toverstok, de onzichtbaarheidsmantel en de verrijzenissteen worden ook wel de relikwieën van de dood genoemd. Harry Potter zelf kwam in het bezit van deze 3 objecten.

Reacties